Et bilde sier mer enn tusen ord. Derfor bør du legge ekstra flid i hvilke du velger å bruke til markedsføring av bedriften din.
Vi mennesker er visuelle vesener. Vi er flinkere til å huske ting vi har sett, fremfor hva vi har hørt eller lest.
Bilder er derfor et uhyre effektivt verktøy å benytte seg av når det kommer til markedsføring – du har mye større sjanse for at budskapet ditt blir husket om annonsen din er visuelt tiltrekkende.
Men, hvordan definerer vi hva som er et godt bilde og ikke?
Kjenn ditt publikum
I vår tid publiseres det hele 1,8 milliarder bilder på sosiale medier hver eneste dag. Dette tallet fortsetter bare å vokse, og for de som ønsker seg oppmerksomhet rundt bildene sine blir det stadig vanskeligere å skille seg ut i mengden.
Målet ditt bør derfor ikke være å nå ut til så mange som mulig med annonsen din. Én ekstra dråpe i havet fører tross alt ikke til noe forandring. Tvert imot bør du segmentere ned på kun de du ønsker skal se annonsen – altså målgruppen din. Det blir nemlig langt enklere å velge ut bilder som fører til økt oppmerksomhet så fort du har definert hvem målgruppen din er.
Oppfattelser av bilder er tross alt subjektivt. En målgruppe bestående av mennesker som interesserer seg for biler, setter nok pris på et godt bilde av en stilig bil. Andre målgrupper med andre interesserer vil kanskje knapt legge merke til det samme bildet.
Et godt bildevalg avhenger derfor av at du kjenner målgruppen din og har en idé om hva slags interesser de har. En analyse av målgruppen din kan hjelpe deg å definere ulike karakteristikker hos kundene dine, noe som igjen gir deg en god pekepinn på hva slags bilder du bør velge for annonsen din.
Baser derfor bildevalget ditt først og fremst på hvem målgruppen din er og hva de interesserer seg for.
Bruk bilder med god kvalitet
Når du har definert målgruppen og funnet ut hva slags bilder som kan tiltale kundene dine, kan du begynne å tenke på bildets subjekt, kvalitet og komposisjon.
Hvor god kvalitet bildet ditt har sier nemlig noe om bedriften din og varene og tjenestene du selger. Et pikslete bilde hvor produktet eller personen er ute av fokus roper ikke akkurat kvalitet.
Et godt bilde bør være riktig belyst, ikke for mørkt eller lyst, og det bør gi kunden din en klar idé av hva som venter på andre siden av et klikk.
Et søk på YouTube etter hvordan man tar bedre bilder kan deg en god innføring, såfremt du ikke velger å bruke en profesjonell fotograf.
Det er med andre ord svært viktig at du benytter deg av bilder med høy kvalitet i annonsen din. Bruk derfor god tid på å anskaffe bilder som representerer bedriften din på best mulig måte. Det er en jobb som vil kunne gi deg langt bedre resultater.
Bildet bør samsvare med landingssiden
Når du legger ut digitale annonser på nett så holder det ikke at bildet er av høy kvalitet - det må også stemme overens med hvilke forventninger tilskueren får når hun klikker på annonsen og kommer inn til landingssiden.
Dersom annonsekampanjen går ut på å selge bestemte typer klesplagg, så bør denne typen klær også være med i bildet du bruker. Din potensielle kunde bør få innfridd de forventningene han eller hun fikk da de så annonsen og valgte å klikke på den.
Alle publiserer – så skill deg ut!
Selv om du kjenner målgruppen din og har publisert et kjempefint bilde som vil tiltale dem, må du vite at alle slåss om kundenes og lesernes oppmerksomhet.
Å velge et bilde som får leseren til å stoppe opp er en kunst, og det er en kunst mange journalister og markedsførere har blitt gode på.
De fleste nettaviser vil derfor ha tenkt det samme som deg – å legge ut bilder som vil føre til klikk. Konkurransen om disse klikkene blir stadig høyere, og den eneste måten å vinne på er å høyne innsatsen.
Tenk derfor litt utenfor boksen når du skal velge et bilde til annonsen din. Om det er et bilde av en person, kan den personen gjøre noe som får folk til å tenke “oi”? Kan produktet ditt presenteres på en måte som gjør annonsen mer levende og tiltalende?
Det fine med bilder er at det kun er kreativiteten som setter grenser. Tør derfor å være litt vågal når det kommer til bildevalget ditt. Ta på deg målgruppens sko samtidig som du planlegger bildene til kampanjen, og forsøk å besvare dette spørsmålet selv: “Hva ville få meg til å stoppe opp?”
Med litt prøving og feiling er du nok nærmere svaret enn du tror.
Kom i gang
med annonseringen